Beli slez

Слика
 Beli slez Althaea officinalis Vreme berbe: tokom jeseni                          Šta se bere: koren, list, cvet Upala grla i krajnika:  -  Po 50 grama belog sleza i iđirota preliti sa 2 dl ključale vode, poklopiti i posle 2 sata ocediti. Zatim ispirati ocediti. Zatim ispirati grlo i nakon toga popiti. Slika 1. Beli slez Kašalj i bronhitis - 30 grama lista belog sleza, 25 grama slatkog korena, 20 grama lista timijana, 15 grama korena belog sleza, 4 grama anisa i po 2 grama cveta crnog sleza, turčinka i divizme. Jednu kašiku smese popariti sa 2 dl ključale vode, poklopiti, malo zagrejati, ocediti i toplo popiti. Čaj zasladiti medom, ponavljati 4- 5 puta dnevno. - Pomešati 50 grama lišća i 15 grama korena belog sleza i 10 grama majčine dušice. Tri supene kašike ove mešavine preliti sa 1/2 l hladne vode i češće mešati tokom 3- 4 sata. Zatim procediti i piti nekoliko puta dnevno, po jednu šoljicu. Veliki kašalj -  Po kafenu kašičicu lista podbela i lista belog sleza preliti sa 2 dl ključal

Ključni Čuvari Zdravlja: Limfociti i Krvna Zrnca u Imunom Sistemu

 Ključ dobrog zdravlja je zapravo u dobrom radu creva, digestivnog sistema.

Jer creva moraju da razlože te materije tamo gde treba i da se izbace napolje i da kroz zidove creva ubacimo hranljive sastojke (vitamine), melatonin se u nekoj meri proizvodi, što je najvažnije veliki broj naših imuno ćelija se proizvode u crevima.



Da li su limfociti vezano za debelo crevo? Limfociti se nalaze u celom našem telu, krvna zrnca se patroliraju u ćeliji našeg tela.
Limfociti su kao kontrolori, patroliraju u našem telu, gledaju šta se dešava i onda uključuje ostale pomagače kao što su B- ćelije, zatim leukociti i ostale ćelije iz bele krvne loze. Makrofage, dendritne ćelije, nk ćelije. Sve se to uključuje u odbranu organizma.
Ključ dobrog zdravlja upravo dobar imuni sistem. Imamo dobar imunitet i dobre odbrambene snage u organizmu, onda prosto rečeno ne može nam niko ništa. Tada sve infekcije nastaju usled lošeg imunog sistema. Kancer, alergije, imune i autoimune bolesti nastaju usled lošeg imunog sistema.
Ključ je da radimo na tome da imamo dobar imuni-sistem, šta nam može pomoći da nam dobro funkcioniše imuni sistem, može zdrava ishrana, fizička aktivnost, opet ista stvar dobar san, emocionalno stanje, da se ne nerviramo, da se ne stresiramo, da imamo što više oksitocina, hormona koji luči naša hipofiza i uvek smo tada puni lepog osećanja, lepog raspoloženja, puni ljubavi prema drugima, prema sebi naravno i sve je to važno, kada imamo veliku koncetraciju tog oksitocina, nije dobro da imamo previše, ali je dobro da ga imamo u normalnim dozama i onda ćemo imati dobar rad imunog sistema. Sve to utiče na stresno stanje i ostalo.

Коментари

Популарни постови са овог блога

About us

Anis- lekovita jestiva biljka. pomaže kod upale grla, odvikavanja od pušenja...

Beli slez