Beli slez

Слика
 Beli slez Althaea officinalis Vreme berbe: tokom jeseni                          Šta se bere: koren, list, cvet Upala grla i krajnika:  -  Po 50 grama belog sleza i iđirota preliti sa 2 dl ključale vode, poklopiti i posle 2 sata ocediti. Zatim ispirati ocediti. Zatim ispirati grlo i nakon toga popiti. Slika 1. Beli slez Kašalj i bronhitis - 30 grama lista belog sleza, 25 grama slatkog korena, 20 grama lista timijana, 15 grama korena belog sleza, 4 grama anisa i po 2 grama cveta crnog sleza, turčinka i divizme. Jednu kašiku smese popariti sa 2 dl ključale vode, poklopiti, malo zagrejati, ocediti i toplo popiti. Čaj zasladiti medom, ponavljati 4- 5 puta dnevno. - Pomešati 50 grama lišća i 15 grama korena belog sleza i 10 grama majčine dušice. Tri supene kašike ove mešavine preliti sa 1/2 l hladne vode i češće mešati tokom 3- 4 sata. Zatim procediti i piti nekoliko puta dnevno, po jednu šoljicu. Veliki kašalj -  Po kafenu kašičicu lista podbela i lista belog sleza preliti sa 2 dl ključal

Unutrašnji Vodič Kroz Kapilare, Arterije i Krvni Pritisak: Razumevanje Važnosti Naše Cirkulacije

Kapilari su nam Važni za protok krvi, da imamo dobru cirkulaciju,temperaturu tela. Koliko smo rekli da litara krvi ima u našem telu?

Oko 5 litara krvi pod normalnim uslovima. Da, a u kapilarnoj mreži treba da ima skoro 4 litra krvi, to je dobro, jer kapilarna mreža nam je važna.

Slika 1. Krvni pritisak

Iako su kapilari mnogo sitnije od ostataka. Jel, ovaj znači preko kapilara dobijamo krajnji sastav ćelije i odvodimo opet putem kapilarnih mreža, odvodimo te toksične materije koje su prisutne pri oksidaciji. Znači, to je isto važno. 

Mogu li samo da Vas pitam nešto, zaboravila sam prošli put? Kada se desi pucanje kapilara, da li je to vezano za nezdrav život ili može da bude neka... 

Pa, uglavnom kapilari pucaju zato što su lošeg kvaliteta. Loš kvalitet kapilarne mreže i kapilari pucaju znači kapilari moraju biti kvalitetni,broj, znači da ih ima dovoljan broj i da budu dobrog kvaliteta, da je membrana ćelije čvrsta, znači to je važno kod krvnih sudova uopšte. Ali ako imamo, a to je važno pričati, znači to je jako važno pričati.


Slika 2. Krvni sudovi

Ako imamo dobru fizičku aktivnost,ako imamo dobru kapilarnu mrežu onda ćemo imati dobru cirkulaciju, imačemo hranljive sastojke koje će stizati do ćelije. I ono što je najvažnije kada budemo govorili o dijabetesu, videćemo koliko je važno da kapilarna mreža bude kvalitetna.

 Šta to znači, znači da kao što rekoh da bude dovoljan broj kapilara, veliki broj kapilara.

A vezan li je dijabetes za krvne sudove? Pa naravno kako nije, kapilarna mreža je jako bitna. Jer ako imamo dobru kapilarnu mrežu, onda će i mitohondrije dobijati potrebno glukoze, a mitohondrije se nalaze u ćelijama. Da, da to smo isto rekli. One proizvode energiju.

 To je izuzetno važno. Zato je ta fizička aktivnost, vežbanje, posebno istezanje. Istezanje nam pojačava kapilarnu mrežu., omogućava veći broj kapilara i da oni budu kvalitetni i to je važno da mogu da prenesu naše hranljive sastojke do ćelije. Zato je važna kapilarna mreža iz tog razloga smo i govorili o tome. 

Šta je to krvni pritisak, kako se krvni pritisak može sniziti, kako se može popraviti stanje krvnog pritiska? Videli smo šta može da utiče na stvaranje krvnih plakova ili krvnih nagomilanih segmenata na zidovima krvnih sudova. Spominjali smo razne degenerativne bolesti u krvnim sudovima, kao što su aneurizme, kao što su znači oštećenja tih unutrašnjih dela endotela, krvnog suda i koje su posledice svega toga.I pričali smo o onim bolestima creva što su m i dalje ostale kao nešto najgore u glavi. Tako je, pričali smo o konstipaciji i o bolestima creva. Jer creva su ključna za dobar rad našeg najpre imunog sistema. Da ono kad ste nam pokazivali kako izlgleda kad se zadrzava sa strane, kada se naprave divertikuli, dolaze do divertikulitisa.

Коментари

Популарни постови са овог блога

About us

Anis- lekovita jestiva biljka. pomaže kod upale grla, odvikavanja od pušenja...

Beli slez